Dunántúli Református Kántorképző
Dicsérjétek az Urat!BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

HÍREK
2006-2007-2008-2009. Kántorképző képek
- 2009.07.02.

A 2006.-2007.-2008.-2009 év képei Veresné Petröcz Marika honlapján elérhető.
2007 évből tanárok is vannak e felvételen

SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK

A
DUNÁNTÚLI REFORMÁTUS KÁNTORKÉPZŐ HONLAPJÁN
2014

... mondjatok egymásnak
zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket;
énekeljetek és mondjatok dicséretet
szívetekben az Úrnak, ...

Efézusi levél 5,19


Kántorképző tanfolyam fotó albumai:
2006. - 2007. - 2008. - 2009. évekről,
Veresné Petröcz Mária honlapján is elérhetőek.KÁNTORKÉPZÉS - 2014 - PÁPA

2014. JÚNIUS 22 - 2014. JÚLIUS 12.


KÁNTORKÉPZÉS A DUNÁNTŰLON - 2014


2014. június 22 - július 12-ig, Pápán.


Kedves régi tanfolyami résztvevők!

Mobilon jeletkezzenek azok, Akik szombaton eljönnének a szobákat takarítani stb ... várom hívásaitokat!

Kedves újonnan jelentkezők!.

A nyári kántorképző tanfolyam Pápán, 2o14. június 22-én vasárnap délután 13 órától kezdődik és 2014. július 12-ig tart.


Remélem vannak még olyanok akik gondolkoznak - szeretném őket is megszólítani ezzel a tájékoztatóval!. A tanfolyamra nincs külön felvételi eljárás.
A kezdők jövetelét sem korhoz, ez éven zenei képzettséghez sem kötnénk.
A tanfolyam kezdetekor az újonnan jelentkezőket meghallgatjuk, e szerint osztjuk be őket megfelelő csoportokba (kezdő, középhaladó, haladó, kántori fokozat).

Ezzel is szeretnénk a lelkipásztorok, érdeklődők figyelmét felhívni arra, hogy zenét-éneklést kedvelő, akár 6-7 éves gyermekeket is örömmel és szívesen fogadunk.
Arra törekedve a képzésben, hogy bizonyos segítséget mihamarabb tudjunk biztosítani általuk a sokfelé hiányzó kántori szolgálatokban.

Az érkezett kántorjelöltek gyülekezetben való alkalmazásáról, lehetséges munkába való bevonásáról szeretnénk a küldő-támogató lelkészeket írásban is tájékoztatni. Szükséges adatok: név, születési év, hó, nap, anyja neve, cím és e-mail, telefon-elérhetőség.

A tanfolyamon való teljes (21 nap), hiányos részvételről (megnevezni a kérdéses napokat) kérem amilyen gyorsan lehet, tájékoztassanak az érkezők. Arra is van mód, hogy részidőt töltsenek itt a jelentkezők - ez esetben csak részleges vizsgát tehetnek, vagy további tanfolyamon pótolhatják hiányaikat.

A tanfolyam a pápai fiúkollégiumban (Március 15.tér 6 szám alatt zajlik nagyrészt/szállás, étkezés,oktatás/, de a társ-intézmények a Gimnázium, Teológia, Gyülekezeti ház is lehetőséget ad arra, hogy munkánkat az ott használatban lévő hangszerekkel segítse. Sajnos idén a templom orgonáját már nem használhatjuk - annak sokak által az elmúlt évről is ismert nehézségei miatt.

Az egyéni felkészültség (zeneiskolai háttér, énekismeret) segít az egyes csoportokba való besorolásban azoknál akik újonnan érkeznek, a régieknél ha beszámolóval felsőbb csoportba kívánnak lépni. A honlapon megtalálható az ABCD csoportok ének anyaga( A honlap elérhetősége

http://dtkantorkepzo-papa.shp.hu.

Baloldalt a 2. mappában: (levélben 2011 volt, még)

2014. Kántorképzéshez kották és Tudnivalók!
az előző levélből is található hasznos információ - a jelentkezők korára akár 6 éves kortól-lesz "kis" csoport!

Tisztelettel kérem az újonnan jelentkezőket írják össze az általuk ismert énekeskönyvi énekeket( 1948-as Ref.Énekeskönyv) ezekből az általuk tudott, ismert énekanyagból énekelnek majd a meghallgatáson. Minden résztvevőt hangszeres tudásának megfelelően fognak tanítani (kezdő,haladó, kántor-vizsgás). Itt az egyéni terhelhetőség szabja meg a haladás mértékét.

Mindenki tanul szolfézst, karvezetést, gyülekezeti éneket, hangszert,-csoport-szinthez kötve zeneelméletet, orgonaismeretet, himnológiát, hangképzést. Mindenki korának megfelelően tartozik a kis - kórusba, de összevonva a nagy - kórusban is énekel.

Talán egy napra eljutunk a REND-re (július 4-6 között). Ez majd a folyamatban válik ismertté.

A 3 hét költségtérítése 35ooo Ft,a helyszínen számla ellenében fizethető.
Kottaszükséglet - aki kezdő - Beharka Pál: Harmóniumjáték I.kötet, az orgonistáknak a kötet II.része szükséges. (Újranyomás alatt van, így nem tudok még árat és megjelenési időt-átmeneti másolással a kottákat igyekszünk biztosítani. Aki igényt tart rá - kb.5ooo Ft/db jelezze előre.

Korálkönyvet csak a Ref. Egyházzene.hu honlapról lehet letölteni és nyomtatni. Sajnos nem adják ki már, vagy fénymásolni lehet. Előadási darabokat a helyszínen kapnak kézhez a tanulók. Karvezetésből először gyülekezeti énekeket, majd később előadási darabokat tanulnak - kottát kézhez kapják.

Az énekek háttér ismerete a himnológia, ezt az orgonaismerettel együtt tanóránként jegyzetelik - illetve készhez-veszik a tanulnivaló anyagot.

Szükséges dolgok a 3 hétre a személyes tisztálkodáshoz: törölközők, sampon, szappan, fogkefe, fogkrém, wcpapír, mosószer, papucs, fürdőruha, pizsama, ágynemű huzat, lepedő, pohár, evőeszköz.
Ünneplő ruha, hétköznapi. (Talán a mosás megoldódik).

Mindenki hozhatja elektromos és egyéb hangszerét (digitális zg, cselló, fuvola, hegedű - ezt kérem még jelezni, mert a kórusművek kiválasztásánál segítene, (hosszabbító, kislámpa.)
Tanuláshoz: hangjegy-vonalas-füzet, ceruza, toll, radír, papírmappa a kottákhoz + előző évek kottái/ akinek van hangvilla/, saját kották. A tanfolyam végén vizsgát tesznek a hallgatók, de lehet már előre gondolkodni - mivel készülsz a Ki – Mit - Tud?-ra. Szükséges gyógyszerek, avagy bármi étel, gyógyszer-érzékenységet tisztelettel kérnék előre jelezni.

Étkezés új helyszínen:
Nátus konyha, napi 65o Ft, rendszerint 3 fogással. Itt előre kell jelezni a rendkívüli ételérzékenységet!

Reggeli-vacsora készítése a kollégiumban történik, szobánkénti beosztással lesznek "naposok" felnőtt vezetésével. A hűtőszekrény szintenként biztosított. A takarításért is a szoba lakói felelnek.

Bárkiben kérdés, megválaszolásra való gondolat felmerül, kérem az aktuális e-mailre írjon:

petroczm@gmail.com

+36 3o 3868136


Csak este 8 után napközben tanítok!

A korábbi tájékoztató levélből is szóljon bíztatás a kezdők részére. Jelentkezéseket adatokkal együtt szeretném kérni.
Az oktatók névsorát majd a honlapon találjátok meg.

Mi a zene? - Öröm szerzése!Ezzel a szép gondolattal bíztatnék mindenkit - kicsit, nagyot - találjunk együtt sok örömet a zene - tanulásban ISTEN DICSŐSÉGÉRE!

Tisztelettel, szeretettel vár mindenkit:

Veres Györgyné Petrőcz Mária

Maya "néni"Az új KORAL KÖNYV - LETÖLTHETŐ innen www.reformatus.hu - ´Egyházzene
(http://egyhazzene.reformatus.hu/index.php?id=112)MAGYAR ÖRÖKSÉG DÍJ - 2011

A 480 éves Pápai Református Kollégium kapta


MAGYAR ÖRÖKSÉG díjas
a 480 éves
Pápai Református KollégiumPápai Református Kollégiumba tartozik a Teológia, a Gimnázium, és a Gyűjtemények (Könyvtár, Múzeum, Levéltár)

A Magyar Örökség és Európa Egyesület Magyar Örökség-díj Bírálóbizottsága a beérkezett javaslatok alapján a 480 éves Pápai Református Kollégiumnak ítélte a Magyar Örökség kitüntető címet. A díjról szóló oklevél és aranyjelvény ünnepélyes átadására a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében került sor 2011. december 17-én délelőtt 11 órakor.
 
A Magyar Örökség-díj Bírálóbizottságának tagjai: Dr. Hámori József neurobiológus, a Bizottság elnöke, Dr. Fekete György belsőépítész, a Bizottság alelnöke. Tagok: Bakos István tanár, művelődéskutató, Dr. Benkő Samu irodalomtörténész (Kolozsvár), Dr. Bolberitz Pál teológus, vallásfilozófus, Dávid Katalin művészettörténész, Farkas Márta nyelvész, Gazda István tudománytörténész, Hegedűs Miklós matematikus, Jókai Anna író, Juhász Judit újságíró, Juhász László művelődéstörténész, Németh Magda tanár, Ódor László tanár, Pázmándi Gyula matematikus, Poprády Géza könyvtáros, Pungor Ernő természettudós, Rókusfalvy Pál pszichológus, Roska Tamás infobionikus, Schulek Ágoston tanár, Spányi Antal római katolikus megyéspüspök, Sunyovszky Sylvia színművész, Szakály Sándor történész, Tóthpál József művelődéskutató, Varga Csaba jogfilozófus, Veres-Kovács Attila református lelkész (Nagyvárad), Zelényi Annamária nyelvész, egyetemi oktató, Zelnik József etnográfus. A Bizottság örökös tagja Balogh János zoológus, ökológus professzor.

Énekeltük: Kodályi Zoltán - Vörösmarty Mihály: Magyarország cimere; Gárdonyi Zoltán: Tarts meg Uram én Istenem. Az 54. zsoltár feldolgozása

A Kották továbbra is letölthetők A MAGYAR ÖRÖKSÉG DÍJAS erről a címről


Dunántúli Kántorképző Tanfolyam 20 éves 1991-2011

Hálaadás


20 éves a Kántorképzés a Dunántúlon

A 2011. évi 20 éves jubileumi Kántorképzőről képek nem érkeztek.
-------------------------------------------------------------------------

A nyári kántorképző tanfolyam - Mákos Csirke bemutatja....
-------------------------------------------------------------------------
Kálvin évforduló Himnusza

Hallgatni - tanulni!
A Dunántúli Református Kántorképző tanfolyam fotó albumai:

2006. - 2007. - 2008. - 2009. évekről,

Veresné Petröcz Mária honlapján elérhető.


Ezen a Honlapon több kép is található ! Családi, Pápai Teológiai stb.Üzenetére rövidesen válaszolunk.

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotÉnekeljetek az ÚRnak új éneket, mert csodákat tett! Zsoltár 98,1

Honlapkészítés